Divka - librarie online pentru femei, unde cumperi carti in functie de stare

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Cand am ajuns prima data pe Divka.ro, nu stiam daca suntem pe site-ul unei librarii sau al unei reviste glossy pentru femei. Dupa cateva click-uri, ne-am dumerit: prima librarie online pentru femei le imbina intr-un mod destul de reusit pe amandoua. In sfarsit, femeile pot face cumparaturi exact asa cum le place, in functie de starea lor de spirit.

Povestea Divka este povestea femeii moderne si creative, care nu se plictiseste niciodata. Munceste si apoi citeste, in functie de personalitate sau de felul in care se simte in ziua aceea.

"Eu sunt Divka si cu mine vei descoperi si redescoperi pasiunea ta pentru carti. Aici ne adunam sa ne punem in pielea personajelor, sa invatam, sa simtim ca nu mai suntem singure, sa ne intelegem una pe cealalta prin intermediul filelor de carte. Aici gasesti povesti vechi imbracate in ambalaje noi, o lume mai colorata, mai apropiata de tine. Gasesti ce-ti place in functie de personalitate, libraria aceasta are si ea o imbracaminte colorata, pe placul tau si carti sortate pentru fiecare suflet de femeie. Sunt aici sa te ajut sa iti dezvelesti calitatile intelectuale si sa te ajut sa iti acoperi si sa iti accepti defectele. Ca si tine, pot avea o mie de chipuri. Imi joc toate rolurile de actor social cu un talent pe care il am impregnat in gene si in genul feminin."

Putin cam visator si pe alocuri poetic, insa noi, femeile vesnic insetate de metafore, nu ne suparam. Mai rasfoim putin titlurile, observam ca exista si o sectiune de Carti pentru el, ceea ce ne bucura, apoi purcedem intru alegerea volumelor pe baza felului in care ne simtim, sa vedem cum functioneaza algoritmul.

Hm. Astazi ma simt creativa, adica, folosind explicatia de pe site: "Iubesti culorile, tablourile, muzica, dansul si teatrul. Activa si cu o imaginatie debordanta, te afli intr-o permanenta cautare a originalului, fascinantului si neobisnuitului".

Dar la recomandari, in loc de muzica, dans si teatru, iata primele trei titluri care ne intampina:

Nu sunt cucerita, caci eu, ca femeie, chiar nu imi doresc sa fiu pusa la cratita cand ma simt creativa, asa ca starea de spirit mi se schimba. Agresiva e cel mai apropiat cuvant de ceea ce caut: "Esti combativa si cinica din fire. Ai nevoie de respect si provocari pentru a fi interesata. Iti tradezi forta emotiilor care te anima: pasiunea si inversunarea fac parte din viata ta in fiecare zi". Imi mai vine inima la loc cand dau peste primele 3 titluri:

...Dar, cu toate acestea, ma pufneste rasul. De la Edward Cullen incoace, vampirii au cucerit lumea. Si daca tot sunt intr-o dispozitie amuzanta, ma duc sa vad ce gasesc in sectiune aceea. Trec peste cateva titluri si, in sfarsit, gasesc cam ce se potriveste:

Asadar, ce putem spune despre Divka.ro este ca ne-ar placea ca la recomandarile dupa stari de spirit sa gasim o ordonare si dupa genul literar (sau non-literar) al cartilor. In rest, ne place cum functioneaza algoritmul si ne-am jucat mult cu el. Este o idee interesanta, inovatoare si credem ca, chiar daca Divka e la inceput, va prinde in randul reprezentantelor sexului frumos pasionate de citit. Pe cand o librarie care ordoneaza cartile in functie de gusturi muzicale? :)

Ne-am permis sa luam cateva fotografii cu desene care portretizeaza femeia si cartea de pe site-ul lor, suntem siguri ca nu se supara.

Gasiti Divka si pe Facebook.
1 comentariu

Divka - librarie online pentru femei, unde cumperi carti in functie de stare
alex
#1 -

"ca, chiar"

Nu mergea mai bine "desi"?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera