Atmosphere deco si retro

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Il gasiti ceva mai jos de Restaurantul Esperanto al lui Chisu (dintre Lahovari spre Gradinea Icoanei, pe partea dreapta). Nu e mare si e  ascuns de o vegetatie luxurianta, care lasa numai sa se ghiceasca luminile si contururile obiectelor din interior. Nici nu e nevoie de mai mult. Discretia si eleganta sunt notele definitorii ale magazinului Atmosphere Deco.

atmosphere deco

Intri inauntru. Pe fundal se aude o muzica veche, din aceea pe care o asociezi cu fotografiile sepia ale orasului Bucuresti din perioada dinaintea razboiului. Simti un pic de nostalgie dupa o lume ce incearca sa se salveze prin eleganta si prin cateva obiecte ramase si incepi sa te uiti.

atmosphere

Obiectele nu sunt asezate pur si simplu pe rafturi, ci creaza impreuna o lume in sine, amplificata de liniile casei vechi care le gazduieste. Mult prea aglomerate ca sa fie locuite, spatiile trimit totusi cu gandul la oamenii/proprietarii acelor timpuri in care femeile purtau rochii largi si aveau perii aurii, masute de toaleta bogat ornamentate, pernute captusite cu tot felul de modele sau in care domnii scriau scrisori pe un birou masiv, intr-o biblioteca cuc arti legate in piele.

atmosphere deco

Plimbandu-te prin spatiul acela care pare a fi adus dintr-un roman de Balzac (sau care ar fi cu succes apartamentul doameni T a lui Camil Petrescu) descoperi mereu ceva nou, un obiect micut, o infloritura, o crusta a mobilei, o stralucire a draperiei, o privire aparte dintr-un tablou si ai senzatia ca plimbarea prin magazine este de fapt o adevarata aventura, un exercitiu de descoperire, un sentiment ce se revarsa atunci cand deschizi o cutie muzicala.

atmosphere deco

Sa nu credeti ca obiectele sunt frumoase pentru ca sunt vechi si tot ce e retro ne trimite intr-o amintire pe care nu am trait-o. Nu, ele sunt alese cu gust, sunt integrate in spatiu astfel incat sa nu para pur si simplu o colectie de lucruri neuniforma.

atmosphere deco

Este primul magazin de acest fel din Bucuresti; o perioada proprietara a incercat sa-si vanda produsele in diverse magazine, dar a ajuns la concluzia ca e mai bine sa aiba un spatiu al ei de prezentare; aranjat intim si personal, apreciat de cunoscatori. Ea considera ca este norocoasa pentru ca poate sa faca ceea ce ii place cu adevarat si se simte legata de fiecare obiect in parte.

atmosphere deco

Clientii nu sunt foarte multi si nici nu trebuie. Sunt putini care manifesta pasiune pentru obiectele vechi si nu intr-un sens snob, de colectionar de dragul colectionarii. Cei care o fac sunt cumparatori regulati, se intorc atrasi de lumina difuza si de aerul de mica bijuterie al lucrurilor.

atmosphere deco

Desi exista si obiecte, mai ales din cele mici si fancy, care sunt noi, totusi acestea pastreaza linia eleganta sau jucause a locului in care se afla.

Ea considera ca este norocoasa pentru ca poate sa faca ceea ce ii place cu adevarat si se simte legata de fiecare obiect in parte;

Probabil ca primul gand care va vine in minte cand vedeti astfel de obiecte este "cadouri". Intr-adevar, sunt potrivite pentru un cadou pentru cineva care stie sa-l aprecieze, dar pot fi si o mica bucurie pentru voi, mai ales cand stim cat de mult poate schimba un obiect bine ales un spatiu.

atmosphere

Cateva preturi:

breloc: 35 RON
suport lumanare: 38 RON
set 2 oite: 50 RON
rama foto metalica: 80 RON
pocal: 300 RON
fructiera: 50 ronNici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera