Aparat de aer conditionat- o iarna calduroasa ne duce cu gandul la o vara caniculara

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Vara ne interesam de pretul saniilor si iarna... de aparate de aer conditionat. Trecand peste protestele celor care nu sunt impresionati de suflatul "conditionat" in ceafa la locul de munca si nu numai, la achizitia unui astfel de dispozitiv trebuie doar sa ne gandim la confort. Temperatura optima nu poate decat sa ne faca un bine atunci cand ne asteapta un deadline stresant si noi "asudam" de zor pentru finalizarea lui.

Cum iarna nu si-a intrat inca in drepturi si nici nu da semne cum ca ar face-o prea curand, achizitia unui aparat de aer conditionat si-ar gasi cu usurinta loc pe listele de cumparaturi. Si un astfel de aparat nu doar regleaza temperatura, ci si umiditatea si ajuta la filtrarea aerului dintr-o incapere. Este adevarat ca pentru a ne bucura pe deplin de toate aceste minunate beneficii trebuie sa schimbam ocazional filtrele de aer (adica ceva costuri suplimentare), dar sanatatea noastra merita.

In mare, un astfel de aparat are doua componente, cea interioara care sta agatata intr-un colt al camerei si cea exterioara care contribuie la "infrumusetarea" cladirii (mai ales in cazul celor vechi, care arata ca si cum ar avea o alergie acuta umplute de "bubite albe"). Iar alegerea corecta a unui aparat de aer conditionat va influenta direct satisfactia noastra ulterioara.

Pentru inceput trebuie sa "potrivim" dimensiunile camerei/locuintei cu capacitatea apratului. Adica vrem sa fie racoare, dar nu vrem sa aflam cum este sa traiesti intr-un frigider. Pentru asta trebuie sa ne interesam de BTU, sa facem cateva masuratori prin locuinta si sa ne documentam putin aici si poate si aici (sau dupa caz, vorbim cu bunul nostru prieten "mester" in toate).

In functiile de marimile locuintei s-ar putea sa fie nevoie sa folosim mai multe unitati interioare cuplate la una singura exterioara. Si ar trebui sa ne interesam si ce functii are aparatul, doar raceste sau poate si dezumifica, incalzi si filtra aerul...

Atentie mare si la consum! Un aparat care costa putin s-ar putea sa consume foarte mult si sa ne dubleze cu usurinta facturile la energie electrica. Si nu vrem sa ne "racorim" de tot buzunarele.

Dupa ce trecem de toate aceste detalii tehnice ne putem orienta si dupa criteriul estetic. Pentru ca da, nu-l putem agata pur si simplu pe perete, trebuie sa se integreze in "design-ul" locuintei, nu? Mai toti producatorii au inteles acest lucru asa ca nu s-au sfiit sa mareasca oferta cu tot felul de aparate "gloosy". LG este unul dintre ei.

Deloc surprinzator, oferta de aparate de aer conditionat de prin magazine in sezonul asta este mai putin decat bogata si ceva mai mult decat saraca. Unul-doua aparate intr-un colt. Motivul: nu este cerere, abia prin martie-aprilie se reaprinde interesul cumparatorilor (si noi care ne foloseam de zicala din popor cu sania si carul...).

Media Galaxy s-a aratat mai darnic si tine pe rafturi 3 marci: Samsung (18.000 BTU, racire, dezumificare si incalzire- 3.299 de lei), LG (Artcool 12000 BTU - 2.099 de lei) si Vortex (24000 BTU - 1.999 de lei). 

Altex tine 2 marci  si aparate de diferite capacitati, de la  9.000 (Americool incepand cu 999 de lei) si pana pe la 18.000 (LG incepand de la 1199 de lei).

Domo chiar anunta si reduceri de preturi pentru gama de aparate de aer conditionat comercializata. Aici veti gasi aparate Whirpool incepand de la 1.499 de lei pentru cele de 9000 de BTU, si pana la 1.599 cele de 12.000 de BTU si LG, intre 1.599 si 2.599 de lei.

Pentru mai multe "oferte promotionale" o vizita la Carrefour (Samsung 9000 BTU- 1.599 de lei), Metro sau Selgros nu strica. Dorinta noastra de confort va combate pana si spiritul comerciantilor care sunt mai interesati sa ne vanda o centrala termica sau un televizor, decat sa ne dea un aparat de aer conditionat.2 comentarii

Aparat de aer conditionat- o iarna calduroasa ne duce cu gandul la o vara caniculara
Faust
#1 -

Comentariu nou

pe vremea mea oamenii foloseau o hartie un caiet sau o marmota ca sa scape de caldura

Aparat de aer conditionat- o iarna calduroasa ne duce cu gandul la o vara caniculara
mike
#2 -

!

Buna treaba Zeeny cu imaginea Flickr. :D

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera