Cum e Bucurestiul tau?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Ne lovim in fiecare zi de peisaje citadine care nu ne plac. Mergem printr-un oras prafuit, cu strazi murdare, cladiri in paragina sau kitchoase, locuri fara nici o logica unde, cu o mica sau mare interventie urbana, lucrurile s-ar putea schimba radical. Nu trebuie sa asteptam mereu ca schimbarea sa vina de sus. Pentru unii, schimbare inseamna trantirea unei statui oribile sau a unui spatiu verde de 1 metru patrat intr-o zona cu problem mult mai mari de atat.

Tu ce idei ai pentru Bucuresti? Metropotam si-a propus sa stranga idei pentru Bucuresti, initiative urbane care ar putea  deveni  sau nu realitate. Prin aceasta, Metropotam sustine proiectul Bucurestiul Posibil, despre care v-am mai povestit. De fapt, nu despre concretizarea lor e vorba aici.

Bucurestiul nu sufera doar din cauza ignorantei si dezinteresului celor din administrarea lui. Sufera si datorita lipsei unei constinte publice, civice, care sa ne implice pe fiecare dintre noi. Vrem sa vedem ca te intereseaza orasul unde traiesti, ca inseamna ceva pentru tine locurile unde mergi si ca nu treci indiferent pe strazile lui.

Noi iti propunem zece locuri si te intrebam ce idei ai pentru ele. Propunerea noastra e doar orientativa, tu poti sa adaugi cate vrei. Daca ai un loc din Bucuresti preferat, ca carui soarta te preocupa, poveste-ne despre el, spune-ne ce ai face tu acolo. Nu trebuie sa fie idei marete, proiecte arhitecturale de anvergura (daca ai si asa ceva, bineinteles ca le asteptam cu drag), ci spune-ne ce schimbari mici sau mari ai face tu in Bucuresti.

Cele zece locuri propuse de noi sunt:

Cum ai face Casa Poporului mai prietenoasa?

casa poporului

Ce ai face in Centrul Vechi?

centrul vechi

Spune-ne o idee pentru Curtea Domneasca.

curtea domneasca

Ce ai face in Hotel Cismigiu?

hotel cismigiu


Cum ti-ar placea sa fie zona de la Muzeul de Arta si Biblioteca Universitara? In locul Tzepei sa zicem. :)

tzeapa

Ce ai face in sau pe langa Arcul de Triumf?

arcul de triumf

Care e proiectul tau pentru zona cu Biblioteca nationala?

biblioteca

Daca nu iti place Calea Grivitei asa cum e acum, ce ai face acolo?

calea grivitei


Ce idei ai pentru Dambovita?

dambovita

Ce ai face pe Lacul Morii?

lacul morii


Iti asteptam ideile despre locurile de mai sus si nu numai sub forma de text, proiect, ppt, fotografie, colaj sau sub orice forma vrei tu. Poti desena pe fotografiile noastre, le poti manipula, nu ne suparam. :) Ne poti povesti ce vrei sa faci, poti folosi Photoshopul pentru a ne arata ce frumos arata Bucurestiul tau, poti sa faci un plan pe pasi… tu decizi. Noi vrem sa vedem ca iti pasa de orasul tau.

Cele mai interesante idei pentru un frumos Bucuresti posibil vor primi cate un ghid Metropotam si alte cateva premii surpriza.  In plus, la final, vom face colaje din ideile voastre, fie ele text, imagine, video si le vom prezenta intr-o expozitie.

Raspunsurile le asteptam prin comentarii sau pe mail, mai ales daca e vorba de imagini, video, colaje sau orice altceva pe adresa concurs la metropotam punct ro. Deadline: joi, 30 iunie.

Felicitari! Toti cei care au pus comentarii vor primi un ghid metropotam.6 comentarii

Cum e Bucurestiul tau?
glisca cristina
#1 -

casa poporului

pai ca sa fie mai prietenoasa casa poporului in primul rand ar trebuie sa i dam afara pe toti milogi care vin in fiecare zi acolo adica parlamentarii ca nu pot sa i suport.ar trebui zugravita cu alta culoare tot asa in genul celei de acum da sa para mai recenta as planta mai multe flori si as incerca sa i dau un aer mai pamantean sincer pt ca pare foarte rece si foarte protocolara ca parlamentari.mi ar placea sa o pot vedea si altfel pt ca e o constructie cum nu mai are nimeni si sunt multi cei care sunt invidioasi pe noi pe ceea ce avem dar nu stim sa apreciem.sa fie mai multa verdeata sa para mai vie mai multe flori sa para mai vesela mai mutla culoare ca sa para mai vie.inauntru nu am fost niciodata doar ce am vazut la tv si cred ca si pe acolo ar trebui schimbate mai multe ca sa para mai calda

Cum e Bucurestiul tau?
Mew
#2 -

Bucuresti hidroponic

Eu as obliga institutiile si asociatiile de locatari sa cultive gradini hidroponice pe acoperisurile cladirilor lor. Fiecare locuitor sa aiba jardiniera lui, si cand se muta sa o ia cu el sau sa o dea in adoptie altcuiva. Casa Poporului ar putea adaposti gradina hidroponica a parlamentarilor, dar si o expozitie permanenta cu cele mai frumoase micro-plantatii.
As obliga pe toata lumea sa stranga gunoaiele, sa le sorteze si din ele as face bio-diesel sau bio-asfalt pentru drumuri si autostrazi. Iar locurile istorice le-as restaura ca sa arate exact ca la inceput, si as pedepsi neglijarea cladirilor, vandalismul si aruncarea de gunoi aiurea prin ore de munca pentru curatarea si infrumusetarea orasului.

Cum e Bucurestiul tau?
ion
#3 -

Comentariu nou

1. Palatul Poporului - i-as restringe gardurile pina la aproximativ 4 metri fata de treptele intrarilor. Dealul eliberat astfel ar ramine parc pentru p0p0r;
2. In centrul vechi as face zona pietonala pe bune, prin simpla concediere a barieristilor actuali si aducerea unora obsedati de pietonariat;
3. La Curtea Domneasca ar merge amenajata un punct de informare turistica, sub forma unui mic parc deschis si noaptea, cu ceva muzica data incet. Simfonica, pentru trierea vizitatorilor;
4. Cladirea hotelului Cismigiu merita consolidata si, indiferent de destinatia ei ulterioara, sa ii fie pastrata fatada;
5. "Tzeapa" mie mi-a placut mereu, precum si piata ce o gazduieste;
6. Arcul de Triumf - pentru seara, proiectie cu umbre gigantice de soldati trecind pe sub el, cu sunet. Romani soldatii, de preferat:-)
7. Pe maidanul din zona Bibliotecii Poporului trebuie amenajat un strand popular;
8. Calea Grivitei - nu;
9. peste Dimbovita pot fi instalate, din loc in loc, pasarele din funie si scinduri, pentru amuzamentul trecatorilor fara plase laterale. Aici pariez ca istetii au cetit "păsărele";
10. intrucit Lacul Morii arata prea searbad, propun sa-l presaram cu plauri artificiali, impaduriti, intre care sa te poti plimba pe poduri si podete. Un fel de parc plutitor.

Iar peste tot, dar absolut peste tot, as plasa capcane mascate pentru cei care nu string ce lasa propriii ciini in urma. Capcana sa fie nu pentru ciine, ci pentru stapin, sub forma unei plase, astfel incit stapinul sa ramina suspendat la cca 1,3 m de sol. In paralel as difuza pe TV un spot pentru copii, despre satisfactia unei piñata ad hoc reusite.

Cum e Bucurestiul tau?
Oana
#4 -

Schimbari

In primul rand as vrea sa spun ca...sper ca intr-o zi sa pot schimba Bucurestiul cu adevarat.Pana atunci va voi spune cateva din ideile mele:
-in jurul Arcului de Triumf as planta o multime de flori,iar in interiorul sau as plasa cativa soldati(DIN PLASTIC,CEARA ETC.)
-Pentru raul Dambovita-as face plimbari de agrement cu vaporasul de la un cap la altul in Bucuresti.

Cum e Bucurestiul tau?
Batista Mihaela Roxana
#5 -

cateva idei

1.Pentru Casa Poporului
- In parc as planta mai multi pomi, tufe pitice, flori
- In mijlocul parcului as amplasa o fantana arteziana cu statui, ceva in stil vechi, umanist
2.Pentru Centrul Vechi
Restaurarea cladirilor initiale: Hanul Zlătari din secolul al XVII-lea, Hanul lui Constantin Brâncoveanu, biserica şi Hanul Greci, astfel incat sa fie functionale, a cladirilor de locuit care sa pastreze aerul rotro, dar in interior sa fie spatioase si moderne, pavaje si iluminat in stilul caracteristic, anticariate etc.
3.Pentru Curtea Domneasca
Restaurare
4.Hotel Cismigiu
- Restaurare
- Folosire ca hotel
5.Pentru Arcul de Triumf
- Sa fie luminat mult mai mult
- De-o parte si de alta sa fie doua faclii care sa arda permanent
6.Pentru Dambovita
- Ceainarii, cafenele, cofetarii toate cu terase de-a lungul raului
- Mai multa vegetatie si banci
- Iluminat ecologic
- Agrement cu barca

Cum e Bucurestiul tau?
rox
#6 -

Ce as schimba la Bucuresti

1. As face programe atractive de vizita pentru popor. As arata si catacombele ascunse pana acum. As dezvalui povestile acelea. Si poate as da un chef o data pe luna, ca doar e caminul cultural al poporului.

2. Centrul vechi - as scoate locatarii de etnie rroma din casele ocupate abuziv. Le'as restaura, consolida, ingriji. Cafenele, terase, multa verdeata. Muzicanti. Fantani arteziene in care sa ai voie sa te balacesti in verile caniculare.

3. La Curtea Domneasca - evenimente, proiectii de filme, dar asta dupa ce este restaurata.

4. Hotel Cismigiu ar ramane Hotel Cismigiu, dar pentru studenti. Poate ar merge un fel de centru cultural sau poate de chefuri. Sa supunem la vot.

5. Eu acolo as pune placi colorate pe jos si muuuulta verdeata. As darama teapa si tot betonul aferent. O fantana arteziana. Banci. Foisor.
Vara as pune nisip. Si umbrelute.

6. Pe langa Arcul de Triumf n-as face nimic. Poate mai multe cafenele.

7. Biblioteca nationala sa fie biblioteca nationala! Avem nevoie de asa ceva. Cea existenta este pe moarte.

8. Pe Calea Grivitei as pastra nota. Ar trebui consolidate cladirile. As pava trotuarele cu bucati de piatra si as lumina strazile cu felinare din fier forjat gigantice. In tot orasul as face multe parcari ca sa nu se mai ocupe trotuarele. Ghirlande cu flori. As da lege ca fiecare gospodina sa aiba flori la fereastra. Copaci, flori, fantani.

9. Dambovita (ii marim debitul) si sa fie ca Sena sau Tamisa. Sa ne plimbam cu barcute mici. Sa se gaseasca o modalitate sa se construiasca localuri pe mal si poate "un fel de faleza". Sa avem poduri frumoase si imense unde sa stea artistii si unde sa fie bancute sa ne putem relaxa. Dar sa nu fie cocalari sa faca baie sau nani.

10. Lacul Morii. Uuh! As construi o cladire care ar avea podea din sticla. Ca o locuinta lacustra la nivel inalt. Multa verdeata in jur. As face o faleza superba, nisip, cu bancute, cu umbrelute.

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera