Concurs foto (mai): Sub un metru

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
La editia a 4-a a concursului Trage!... Bucurestiul in poze avem o abordare noua, in sensul ca lipseste subiectul si va dam doar perspectiva. 

Tema noua, pe aprilie, este SUB UN METRU.
Regula de baza: fotografiati Bucurestiul.

Explicatie
: fotografiile trebuie sa fie facute de la nu mai sus de un metru de pamant. Nu este vorba de plasarea subiectului, ci de perspectiva. Nu subiectul fotografiei trebuie sa se afle neaparat pe jos, ci inaltimea la care este obiectivul trebuie sa fie sub 1 metru. (Domnul tragator din posterul concursului nostru are o pozitie graitoare in acest sens.)

Daca nu se respecta aceasta cerinta sau daca nu este vizibila perspectiva, fotografia nu va intra in concurs. Caracteristica "sub 1 metru" trebuie sa fie evidenta. (Ideea de 1 metru nu trebuie socotita chiar cu etalonul... merg si 105 cm :-)

poster

Regulament:

- timp de lucru: 2 saptamani;
- cerinte:
- rezolutie 800x600;
- numele fotografului;
- titlul lucrarii,
- o singura fotografie/participant,
- format jp(e)g;
- fotografiile se trimit la concurs [at] metropotam [punct] ro (data limita - 19 mai);
- urmeaza o saptamana de admirare a galeriei, de vot al publicului si notare a juriului, compus din redactia metropotam plus un invitat surpriza la fiecare editie. Luna asta din juriu face parte Edward Aninaru, pe care il stiti de la Roblogfestul din 2008, unde a concurat si a luat locul 2 in clasament cu fotoblogul obosila.

- sistemul de rating - fotografiile vor putea fi votate de public, dar nota nu va fi vizibila pana la terminarea concursului;
- numele fotografului nu va fi vizibil de la inceput, ci doar dupa terminarea concursului (valabil si pentru membrii juriului);
- sponsorul: si editia asta premiile sunt date de Adobe. (2 licente Lightroom).


Proces de jurizare:

Fiecare reprezentant al juriului va puncta cu note intre 1 si 10 urmatoarele repere la fiecare fotografie:
1. incadrarea in tema si/sau interpretarea ei
2. originalitatea, conceptul
3. executia tehnica, aprecieri calitative

Nota finala a fotografiei se va calcula in felul urmator: medie ponderata intre nota invitatului (pondere 50%), nota obtinuta prin votul publicului (pondere 25%), nota metropotamului (25%).


Premiile se vor da in felul urmator:

Locurile 1-3 vor participa la expozitia de sfarsit de an.
Locul 1 va primi un premiu de la sponsorii editiei respective, ca si fotografia cea mai votata (premiul de popularitate).

Succes!
3 comentarii

Concurs foto (mai): Sub un metru
dan
#1 -

tema

interesanta tema... din pacate din punctul meu de vedere nu consider ca e o tema... si nu ofera o "libertate" ... cred ca luna asta pozele vor fi si mai penibile ... bucurestiul e destul de misto ca sa il "ucidem" cu teme de genul asta

Concurs foto (mai): Sub un metru
Cristina
#2 -

Comentariu nou

Bucurestiul ramane la fel de "misto", indiferent de perspectiva, cu atat mai mult vazut de jos. E un exercitiu de creativitate.

Noi descurajam atitudinea atat de negativista. In plus, este o dovada de proasta crestere sa spui cuiva, orice ar face sau ar vrea sa faca, "oricum o sa iti iasa o porcarie". Fiecare e liber sa participe sau nu. Suntem convinsi ca o sa avem imagini interesante.

Nu vrei sa participi si tu la "uciderea" asta premeditata si penibila a orasului?

Concurs foto (mai): Sub un metru
Oana
#3 -

Intrebare!!

Am incercat sa trimit un mail la adresa mentionata de voi, pt a participa la concurs...dar mi-a dat eroare si mail-ul nu s-a trimis. Sunteti siguri ca e adresa corecta? Stiu ca e o intrebare ciudata....dar nu am probleme cu netul si sunt sigura ca nu e vina mea :-?

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera