Primele detalii despre Bookfest 2012

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Bookfest 2012 va avea loc in perioada 30 mai-3 iunie la Romexpo in pavilioanele C1-C5. Mai jos gasiti primele detalii despre participanti si invitati, asa cum au fost transmise de organizatori.

bookfest 2012

"Cu mai bine de o lună înaintea momentului de deschidere, Salonul Internațional al Cărții Bookfest anunță prezența autorilor români de primă mărime pe agenda lansărilor de carte pregătite pentru ediția 2012. Neagu Djuvara, Mircea Cărtărescu, Lucian Boia și Gabriel Liiceanu au confirmat că se vor afla la Bookfest 2012, fiecare dintre cei patru apreciați scriitori urmând să lanseze în cadrul târgului câte un volum nou.

Anul acesta, Bookfest se va desfășura în perioada 30 mai-3 iunie, în pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 ale Complexului Expozițional Romexpo.

Respectând tradiția creată prin invitarea unei țări la fiecare ediție, Bookfest 2012 se bucură de  participarea Franței ca oaspete de onoare.

Printre personalitățle care vor marca prezența franceză au fost deja confirmați scriitorul Michel Houellebecq, cunoscutul producător și moderator de emisiuni culturale Bernard Pivot, academicianul Dominique Fernandez și autorii Nedim Gürsel, Sylvie Germain, Yasmina Khadra și Yann Appery.


Cea de a VII-a ediție a Salonului Internațional al Cărții Bookfest va reuni peste 150 de expozanți, într-un spațiu ce depășește 4.000 mp: edituri, distribuitori de carte, tipografii și companii partenere Bookfest. În cele cinci zile ale salonului sunt așteptate peste 250 de evenimente: lansări și prezentări de carte, cd-uri și audio-book-uri, expoziții, sesiuni de autografe, mese rotunde, dezbateri la care participă personalități ale lumii literare, jurnaliști, profesioniști din spațiul artistic.

Copiii se vor bucura și anul acesta de o atenție specială din partea organizatorilor, care le vor pregăti de ziua lor, pe 1 Iunie, un program cu multe momente surpriză.

Program (intrarea libera):

- 30 mai și 31 mai (miercuri-joi), în intervalul orar 10:00- 20:00,
- 1 și 2 iunie (vineri și sâmbătă), între 10:00 și 22:00,
- 3 iunie (duminică), între 10:00 si 20:00

Ediția Bookfest 2012 va fi organizată sub egida Federației Editorilor din România, în colaborare cu Ambasada Franței la Bucureşti și Institutul Francez și cu susținerea oferită de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Consiliul Naţional al Audiovizualului și Muzeul Țăranului Român."

 

Mai multe detalii pe bookfest.ro
 

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera