Comunicat de presa: Weekend-ul incepe la NexT cu scurtmetraje de Oscar, proiectii interactive si multe alte programe!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
La Festivalul Internațional de Film NexT ziua de vineri (8 aprilie) rezervă publicului un program extrem de încărcat, care cuprinde filme din competiția festivalului, scurtmetraje realizate de Cristian Nemescu și Andrei Toncu, programul Festival Friends, scurtmetraje nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film dar și seminarii. Premierele absolute ale zilei de vineri sunt programele Oscars Night – cu scurtmetraje premiate la Oscar în ultimii cinci ani și proiecția New Trends, New Technologies – cu filme interactive.

După proiecția care va avea loc în această seară la ASE, programul Cristi & Otto: Filme realizate de Cristian Nemescu și Andrei Toncu îi așteaptă mâine pe studenți și nu numai la Cinemateca Grozăvești, de la ora 19.00. Vineri vor fi proiectate în Regie filmele Kitschitoarele. 2 FM (r. Cristian Nemescu,), Mihai și Cristina (r. Cristian Nemescu, sound-design Andrei Toncu), Poveste la scara C (r. Cristian Nemescu, sound recording Andrei Toncu), Lampa cu căciulă (r. Radu Jude, sound design Andrei Toncu), și Alinuța (r. Matei Branea, sound design Andrei Toncu) iar accesul este liber. Programul Cristi & Otto: Filme de Cristian Nemescu și Andrei Toncu este recomandat de Cinemagia. Clipul dedicat acestei secțiuni poate fi vizionat accesând linkul: http://bit.ly/gNh93d
Vineri de la ora 15:00 va avea loc la Cinema Scala primul program al celei mai populare secțiuni a Festivalului NexT: Festival Friends, prezentat și anul acesta de HBO. În premieră în România vor fi proiectate filmele Stanka se duce acasă (Bulgaria, 2010, r. Maya Vitkova) după un scenariu de Radu Jude, Băi termale (Belgia, 2010) realizat de câștigătoarea Trofeului NexT în 2008 - Banu Akseki, Doar litera T (Belgia 2009, r. Ann Sirot, Raphaël Balboni) și scurtmetrajul Bora-Bora (r. Bogdan Mirică, România, 2010). Printre titlurile care fac parte din Festival Friends I se numără și scurtmetrajul studențesc Teză pe două rânduri (r. Ion Aramă, 2010) și filmul Musafirul (r. Răzvan Tache).

La Cinema Scala programul NexT  de vineri continuă cu ultimul calup din competiția acestui an pentru ca de la 21:30 să aibă loc proiecția eveniment Oscars Night.  O premieră absolută la NexT 2011, secțiunea Oscars Night aduce la București scurtmetrajele câștigătoare la Oscar în ultimii cinci ani care vor fi prezentate de vedetele Radio 21, actorii Ioana Blaj și Paul Ipate. Clipul de prezentare al secțiunii Oscars Night poate fi vizionat accesând linkul: http://bit.ly/fclRfZ

La Cinema Elvira Popescu, după reluările celor două programe de competiţie prezentate joi la Cinema Scala, publicul NexT are întâlnire de la ora 18:30 cu un nou calup de scurtmetraje din secţiunea Short Matters! a Academiei Europene de Film care va cuprinde și filmul câștigător Hanoi-Warsaw/Hanoi-Varșovia (r.  Katarzyna Klimkiewicz, Polonia, 2009).
Publicul pasionat de new media, tehnologii interactive și jocuri video este așteptat la Cinema Elvira Popescu de la ora 21:00, la programul New Trends, New Technologies. Invitații acestei secțiuni au pregătit pentru publicul NexT un adevărat live cinema performace, în care spectatorul devine utilizator activ şi este invitat să facă o serie de alegeri care vor decide evoluţia poveştii şi destinul personajelor. Regizorul Jonathan Peters vorbește despre proiectul său Lucydia, care va fi prezentat la New Trends, New Technologies în clipul: http://bit.ly/egCplN

Vineri, seminariile NexT continuă la Mansarda Cărturești cu trei întâlniri de neratat: seminarul de sound-design susținut de Jean Umanski (care a lucrat împreună cu Nikita Mihalkov și Jean Pierre Jeunet, semnând printre altele sunetul pentru Amelie) și Tamas Zanyi (sound designer pentru filme precum: Taxidermia de György Pálfi,  With a Little Patience de Laszlo Nemes – câștigător al Premiului “Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie la NexT 2010 şi The Gentleman Takes His Leave de Laszlo Nemes – prezent în competiția NexT 2011); seminarul de critică de film care îi are ca invitați pe Marian Masone (producător al Festivalului de Film de la New York), Christian Guinot (membru al Juriului NexT 2011) și criticii de film Mihai Chirilov, Magda Mihăilescu, Andrei Crețulescu și Jacky Goldberg; și seminarul de scenaristică la care vor fi prezenti Richard Kwietniowski (primul său lungmetraj Love and Death on Long Island, cu John Hurt şi Jason Priestley, a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, iar filmul Owning Mahowny, cu Philip Seymour Hoffman şi Minnie Driver, a fost prezentat la Sundance şi Berlin) și Răzvan Rădulescu. Seminariile NexT sunt prezentate de JTI și recomandate de Decât o Revistă.

Abonamentele și biletele
pentru Festivalul NexT 2011 s-au pus în vânzare în rețeaua TicketFan (în magazinele Flanco și la Librăria Engleză Anthony Frost) și pe www.ticketfan.ro. Spectatorii pot opta între diferite tipuri de abonamente și bilete iar studenții beneficiază de preț redus. Festival Pass-ul costă 100 de lei (90 de lei pentru studenți) și este valabil pentru toate proiecțiile din timpul Festivalului NexT, mai puțin programul Oscars Night. Cei care cumpără acest tip de abonament vor primi și catalogul festivalului și geanta oficială, la prima prezentare a abonamentului la intrarea în cinematograf. Abonamentul de 10 proiecții costă 80 de lei (60 de lei pentru studenți) iar cel de 5 proiecții 40 de lei (25 lei pentru studenți). Biletul de 1 proiecție este 10 de lei (7 lei pentru studenți). Biletul pentru programul special Oscars Night costă 15 lei în avans, respectiv 20 de lei în ziua proiecției și include și accesul la petrecerea Red Carpet din Coyote Cafe. Biletul pentru NexT Kids costă 5 lei iar însoțitorii de grup (grupuri peste 5 copii) au accesul liber.

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT are loc în perioada 6-10 aprilie 2011 la Cinema Scala, Cinema Elvira Popescu și Mansarda Cărtureşti.
Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară și în 2011 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în “Viziunea pe 30 de ani pentru România” a Casei Regale.

Festivalul Internațional de Film NexT beneficiază de sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Ministerului Culturii și Patrimoniului Național.

Un eveniment organizat de Societatea Culturală NexT.

Bilete prin: TicketFan

Susținut de
: UTV, Cocor Media Channel, Radio 21, Adevărul, Adevărul de Seară, Realitatea TV
Parteneri: Institutul Cultural Român, JTI, Cărturești, Stage Expert, Abis, Kodak, Noumax, AJR Shows Multimedia Specialists, HBO, Stella Artois, Corcova, UPS, Mobila Dalin, Editura Trei, Ambasada Statului Israel, Ambasada Franței, Institutul Francez, Institutul Goethe, British Council, Instititul Cervantes, Ambasada Irlandei, Centrul Cultural Ungar, Institutul Cervantes, Home, Cristim, La Fântâna.
Parteneri media:  Dilema Veche, Academia Cațavencu, Tabu, 24 FUN, Decât o Revistă, Oops Media, Elevate.
Parteneri media online: Cinemagia, realitatea.net, voxpublica.ro, 24fun.ro, tabu.ro, veiozaarte.ro, filmreporter.ro, filmetari.com, metropotam.ro, feeder.ro, webcultura.ro.
Parteneri media NexT Kids: Minimax TV, Itsy Bitsy, Noriel Maxim.

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera