Comunicat de presa: Verde pentru bicicletele galbene, StudentObike!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Studentii din Bucuresti, Brasov, Cluj si Iasi pot inchiria din nou bicicletele StudentObike, puse la dispozitie gratuit de Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution.

Centrele de inchiriere s-au deschis simultan astazi, la ora 9.00, iar bicicletele galbene vor putea fi vazute, iarasi, prin campusuri, dupa vacanta de vara. Bicicletele pot fi inchiriate de luni pana vineri, intre orele 9:00 si 17:00, fara limita de timp.

"Asteptam studentii din cele patru orase sa inceapa anul universitar in forta si cu multa energie. Bicicletele StudentObike sunt pregatite pentru cat mai multe plimbari! Ne bucuram sa anuntam faptul ca anul acesta cifra de studenti care le-au utilizat este dubla, fata de 2010, peste 25.000 de plimbari StudentObike", a declarat Raluca Fiser, presedinte Asociatia Green Revolution.

Biciclete studentesti cu buletinul - Pentru a putea inchiria gratuit o bicicleta, studentii nu trebuie decat sa prezinte o legitimatie valabila de student si un act de identitate, iar, apoi, sa completeze un formular.

10 centre de inchirieri, in 4 centre universitare - Numarul centrelor din care pot fi inchiriate bicicletele StudentObike este de zece, iar cel al bicicletelor se ridica la 500: cate 50 pentru fiecare centru.

In Bucuresti, bicicletele pot fi luate de studenti de la centrele aflate la ASE-Moxa, Ase- Belvedere, Politehnica-Rectorat si Politehnica-Regie.

Studentii din Brasov vor putea sa inchirieze bicicletele galbene de la centrul aflat in Piata Sfatului sau de la cel din Memorandului. Cei din Cluj vor gasi biciclete StudentObike la centrul de inchiriere din Compexul Hasdeu sau la cel aflat la Iulius Mall. La Iasi, exista doua centre de inchiriere, unul la Facultatea de Constructii, iar celalalt la Universitatea Gheorghe Asachi.

25.882 de plimbari pe StudentObike, in 2011 - Programul StudentObike 2011 se incheie la sfarsitul lunii noiembrie si ii ajuta pe tineri sa se deplaseze mai repede decat cu masina (viteza medie de deplasare cu masina in orasele aglomerate este de 10 km/h, in timp ce cu bicicleta este de 20km/h), intr-un mod nepoluant. In acelasi timp, programul isi propune sa atraga atentia asupra importantei protectiei mediului si beneficiilor pe care acest mijloc de transport le are asupra sanatatii.

In 2010, numarul utilizatorilor StudentObike a fost de 14.934, iar, in prima parte a lui 2011 (pana in iulie), bicicletele galbene au fost inchiriate de 25.882 de studenti.

***
StudentObike, primul program national de bike-sharing gratuit pentru studentii din Romania, este un proiect al Asociatiei Green Revolution si Raiffeisen Bank. Proiectul se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor si cu sprijinul Primariei Generale a Capitalei, Primariei Municipiului Brasov, Primariei Municipiului Cluj Napoca, Primariei Municipiului Iasi, Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Universitatii Politehnica din Bucuresti, Universitatii Transilvania din Brasov si Universitatii Tehnice din Iasi.

Proiectul StudentObike face parte dintr-o strategie pe termen lung care vizeaza promovarea bicicletei ca mijloc de transport urban.Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera