Comunicat de presa: Ultimele 300 bilete, in fata scenei (in picioare), la concertul SUEDE

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Biletele in fata scenei (in picioare) pentru concertul SUEDE de la Bucuresti de pe 4 iunie sunt aproape epuizate. Ultimele 300 de bilete in picioare, in fata scenei, mai pot fi achizitionate online la Eventim.ro, in retelele magazinelor Germanos, Orange¸ Vodafone, Domo precum si din librariile Humanitas si Carturesti. Bilete din aceasta categorie sunt disponibile la un pret de 130 lei, iar dupa epuizarea lor nu vor mai fi suplimentate.
 
SUEDE, una dintre cele mai influente si mai de succes trupe britanice de rock alternativ, pioneri ai curentului britpop alaturi de Blur, Oasis si Pulp, va concerta in premiera in Romania pe data de 4 iunie, la Arenele Romane din Bucuresti.
 
In acest moment SUEDE sunt in plin turneu European de comeback si in urmatoarele doua saptamani trupa va sustine doua serii de trei nopti consecutive in Londra si Dublin in care va prezenta publicului primele trei albume in intregime, albume care au definit noul val de rock alternativ britanic in prima jumatate a deceniului trecut, pavand astfel drumul spre mainstream ale multor trupe britanice.
 
Inca din anul 1992, inainte de aparitia primului album, SUEDE a reusit sa atraga atentia aparand pe coperta celebrei reviste Melody Maker fara sa fi lansat nici macar un single, fiind prezentati la acea data, cu titlul de “cea mai buna trupa debutanta din Marea Britanie”. O contributie la atentia acordata de mass-media au reprezentat atat stilul androgin al lui Brett, cat si marturisirile vagi despre sexualitatea sa si aversiunea pentru stilul grunge, foarte la moda in acea perioada. Denumit de catre presa de specialitate “cel mai asteptat album de debut de la Never Mind The Bollocks… al celor de la Sex Pistols, albumul autointitulat “Suede” reuseste sa primeasca Discul de Aur in prima saptamana de la lansare, detronandu-i pe cei de la Depeche Mode si chiar sa castige in decursul aceluiasi an, premiul Mercury Music pentru cel mai bun album britanic.
 
Succesul nu se lasa mult asteptat, alte trei din albumele lansate ulterior, “Dog Man Star”, “Coming Up” si “Head Music” reusind sa castige Discul de Aur sau Discul de Platina si sa atinga prima pozitie in topurile din tari precum Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Finlanda si Danemarca. Primele doua albume, “Suede” si “Dog Man Star” au fost incluse in cartea “1001 albume de ascultat intr-o viata” scrisa de Robert Dimery. Al cincilea album, “A New Morning” a fost lansat pe 30 septembrie 2002, dupa o lunga si costisitoare sesiune de inregistrari. Albumul a fost bine primit de fanii trupei, insa lipsa interesului           publicului larg cu privire la SUEDE si la curentul britpop, face ca trupa sa decida sa puna punct carierei printr-o serie de cinci concerte in cinci nopti la Institutul de Arta Contemporana din Londra. Trupa a dedicat fiecare din cele cinci nopti albumelor lansate pana atunci, interpretandu-le in intregime, in ordine cronologica.
 
La sfarsitul anului 2009 au aparut primele speculatii cu privire la reformarea trupei SUEDE, iar anul trecut pe data de 15 ianuarie NME, cea mai titrata revista de muzica din Marea Britanie, confirma reuniunea printr-un concert caritabil in sprijinul fundatiei Teenage Cancer Trust la Royal Albert Hall din Londra. In noiembrie 2010 este lansata compilatia “The Best Of Suede” ce contine single-uri, b-side-uri si piese de album alese special de Brett Anderson. Lansarea este urmata de un mini turneu in tari din Europa precum Spania, Franta, Belgia, Suedia, Olanda si Germania.
 
Hituri precum “Animal Nitrate”, “The Wild Ones”, “Trash”, “Saturday Night”, “She’s In Fashion” sau “Lazy” vor putea fi fredonate live alaturi de SUEDE in concertul din data de 4 iunie de la Arenele Romane.
 
Concertul SUEDE din 04 iunie 2011 este produs de One Event.
Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera