Comunicat de presa: Triatlonul Fara Asfalt

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Triatlonul Fara Asfalt este un eveniment care promoveaza sportul de masa si apropierea de natura. Traseul triatlonului traverseaza doua rezervatii naturale (rezervatia marina 2 Mai – Vama Veche pentru traseele de inot si alergare si rezervatia naturala Hagieni – Albesti pentru traseul de mountain-bike) cu  peisaje variate si colorate iar atmosfera va fi si anul acesta una destinsa.

In general, atunci cand aud de triatlon oamenii se gandesc la un sport greu si la performanta; noi vrem insa sa prezentam triatlonul intr-o varianta accesibila publicului larg si consideram ca orice persoana care se antreneaza ocazional (si e familiarizata cat de cat cu cele trei probe – inot, alergare, bicicleta) poate face tura scurta a triatlonului. Cei care indragesc doar una dintre cele trei probe sunt invitati sa participe in stafeta, exista provocari pentru fiecare proba in parte!

Anul trecut au fost 230 de participanti (tura lunga + tura scurta + stafeta), dintre care 120 au parcurs toate probele triatlonului (tura lunga + tura scurta). Anul asta asteptam 200 de triatlonisti, numarul total de partipanti va fi undeva intre 400 si 600.

Spre deosebire de anul trecut, anul acesta luam startul din Vama Veche si in felul acesta traseul va fi mai prietenos:

- la alergare evitam bucata de inceput a traseului de alergare de anul trecut (plaja cu nisipuri miscatoare si stanci), precum si bucata de plaja "comerciala" din Vama Veche (pentru traseul lung de anul trecut)

- la bicicleta nu se va mai trece deloc prin sat (sper sa nu fie nevoie sa adaptam din nou traseul din cauza ploilor)

In plus, pentru ca evenimentul este construit pe un concept eco, in 04 iunie avem o actiune de curatare a traseului de alergare (rezervatia marina 2 Mai – Vama Veche). Actiunea va fi sustinuta de primaria Limanu si va fi facuta cu voluntari. 

Si pentru ca ne dorim ca acest gen de iesiri de week-end sa nu fie accidentale, am incheiat un parteneriat cu inca patru organizatori de triatlon si am alcatuit un circuit pentru intreg sezonul – este vorba despre Bioeel Triathlon Grand Prix 2011, detalii aici

Avem foarte multe categorii de clasament, ceea ce inseamna ca vom avea 100 de premii –avem cateva biciclete care pot fi castigate, bani pentru sportivii de la tura lunga, tabere pentru copii si multe premii surpriza.

Si ca sa nu se termine brusc, dupa concurs si premii vom avea o petrecere pe plaja dupa o reteta care nu prea se mai foloseste in ultima vreme; intentionam sa incepem petrecerea cu un concert (formatia/formatiile vor fi surpriza).

Va asteptam!

Nici un comentariu inca

Pentru a posta trebuie sa fii logat.

Evenimente promovate pe Metropotam

Locuri promovate pe Metropotam

d'ale zilei...

Ai spirit civic?
|Rezultate|Alte sondaje

Descopera